Wandelmee


 Welkom   Wandelingen   Verwachting   Verslag 


Selecteer een wandeling door er op te klikken of kies uit de tabel hieronder


Waar?Aantal km?TypeOmschrijving
16 kmbos,heideVan bushalte Amerhorst via het Treeker meertje door weinig bewandelde bossen naar treinstation Maarn. Met ergens halverwege de uitspanning Bergzicht!
17,1 kmbos,heuvelsPrachtig heuvellandschap - het lijkt wel Engeland! Bos, open land en parken.
18 kmbosVoor wie van bos houdt, maar ook met leuke meertjes.
17,5 kmbos,duinEen prachtige wandeling door duinlandschap in verschillende stadia - want op diverse plekken verbrand geweest en nu weer herstellend. Ook een leuk meer in het midden.
16,5 kmbosSoms waan je je op de hoofdweg tussen Utrecht en ergens, maar dan in de 17de eeuw.
16,6 kmbos,heideVeel heide en open bos, dus extra leuk als de brem in bloei staat.
16,5 kmbosHet Amsterdamse bos is prachtig en je kunt er veel onverhard lopen. Als de wind fout staat is het wel lawaaierig van de overvliegende vliegtuigen van Schiphol. Even op letten dus.
16,5 kmbos, heideOver vaak brede zandpaden wandel je door bos en heidegebied. Toch een erg mooie wandeling, met af en toe een verrassend uitzicht. NB Ik wandel meestal in het weekend en bij mooi weer is dan de zweefvliegtuig-baan dicht. Deze wandeling loopt dus om dat terrein heen.
20,1 kmbos,duinDuin en strandwandeling - die meestal stopt bij Wijk aan Zee, maar voor de strand(paviljoen)-liefhebbers nog een stukje door gaat. Tussen Heemskerk en Wijk aan Zee liggen de resten van een gezonken vrachtschip, dat de Wijkers voor jaren voorzag van naaimachines en garen-en-band.
16 kmbos,duinEen mooie wandeling door duingebied, met de Aalscholver-kolonie en stille bos-duin-paadjes.
16,2 kmbos,heideBos en heide en bos (en heide), met een geheim eilandje...
19,7 kmbos,heideEen mooie boswandeling (de NS-route), gecombineerd met een heidegebied, waar je je op de kruin van de (Nederlandse) wereld waant.
19 kmduinHet duingebied van Noord-Holland is prachtig! Deze wandeling heeft alles: duinen, zee, heide en bos en leuke meertjes.
18 kmbos,heideLeuke wandeling door bos en over de Ginkelse hei (waar flink gevochten is in de Tweede Wereldoorlog). Je komt ook langs de bron van de Ginkel.
19,0 kmbosEen boswandeling ten zuiden van station Ede-Wageningen. Met een leuk beekdalletje!
17 kmbos,duinEen leuke wandeling door de duinen - niet langs het kustpad. Mooi duingebied met - als je geluk hebt - galloperende wilde paarden.
17,2 kmbos,heideMooie bos/heide wandeling met resten van een Romeins legerkamp in de heide.
19,2 kmbos,duinBos, open land en duingebied - met in het midden het Slot op de Hoef. Ga vooral ook even kijken in het Huys Egmond en de boerderij ernaast.
18,6 kmbos, heideHet begint met een van de eerste officiele wandelpaden - het Voetstappenpad, maar slaat dan linksaf naar Hollandse Rading. Het voetstappenpad is helaas verloren gegaan aan golfbaan en stedebouwkundig geneuzel. Dus verlaten we het voor veel heide en bos. Je loopt om Hilversum heen, dus plenty gelegenheid om te stoppen.
19,4 kmbos,openLangs het haventje van Huizen en het IJsselmeer. Met verrassend (landgoed-) bos en heide gebied.
19,7 kmopenEen wandeling door de tijd - de achttiende eeuw leek nog nooit zo dichtbij. Vanaf een grasdijk kijk je naar boerenlandschap en kom je langs een bijzonder vogelgebied.
19,0 kmopenDe Limes... starten bij de resten van een authentiek Romeins fort - Fectio - en dan langs allerlei verdedigingswerken van de laatste 2 eeuwen.
15,5 kmbos,heuvelsEen wandeling over de Amerongse berg en langs de meertjes van Leersum.
16,2 kmbos,heuvelsEen prachtige wandeling met bos, heide, zandverstuiving en heuvels.
16,7 kmbos,openDoor de bossen van de Utrechtse heuvelrug, met de meertjes bij Leersum als blikvanger.
17,2 kmbos,openOf omgekeerd - natuurlijk, van Hilversum naar Naarden. Langs de 18e eeuwse verdedigingswerken van Naarden, dan langs buurtpaadjes en een veengebied naar de landgoederen bij Hilversum.
18,4 kmbosMooie bos-heide wandeling, met in het midden een grote zandverstuiving. En aan het eind het oude stadje Elburg.
21 kmbosMooie bos-heide wandeling, met in het begin een heus verdwaalbosje. Goed opletten dus!
20 kmbosEen rustige boswandeling, met ergens in het begin een Jugend-stil kasteeltje. Halverwege een uitspanning bij Drie.
19 kmbos,openEen veelzijdige wandeling: langs de Nederrijn, door het uiterwaardegebied de Blauwe Kamer en daarna over de Grebbeberg, met verrassende uitzichten.
18,1 kmopenVerrassend zo dicht bij Amsterdam, en grotendeels onverhard. Vlak langs meertjes en sloten, met hier en daar overstap-bruggetjes.
18,9 kmbos,openOver de Amerongse berg, heen en terug, met het kasteel (en de horeca) van Amerongen in het midden.
18,5 kmbos,openDe Grebbelinie. Eerst loop je over de verdedigingswerken die aangelegd zijn tegen de Fransen (1770) en daarna over die tegen de Duitsers. Nederland delfde 2x het onderspit, maar de wandeling is prachtig.
15,5 kmbos,duinWandeling door het mooie duingebied van Meijendel, met in het begin een bezoek aan het Nationaal Monument Waalsdorpervlakte ter ere van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.
16 kmbos,heideEen mooie wandeling met zo een beetje alles: bos, hei, rivieroever, kasteel, beekjes...
19 kmduinDe waterleidingduinen, maar dan onverhard en rustig. We lopen om de mensenmassa heen. PWN toegangskaart is af te halen bij VVV Zandvoort.